Taktisk träning

Live rating

2700chess.com for more details and full list

Senaste kommentarerna

 • Klevenow - Ahlberg, Berlins Veteranmästers.

  Christian Carlsson 12.11.2020 20:50
  Vi tackar Hellmut för det trevliga schackpartiet! Hälsningar Christian

  Läs mer...

   
 • Annas pärla! Blauhut - P McCormick, U-EM

  George Ang 09.11.2020 23:10
  Mycket bra power play av Anna Blauhut som tog kontroll direkt efter öppningen.....grattis, Anna

  Läs mer...

   
 • S Larsen - G Ang, spelat på Chessworld

  George Ang 09.11.2020 23:05
  Tack Christian, ja jag var definitivt i underläge fr o m drag 15; motståndaren har långt över 2000 i ...

  Läs mer...

   
 • Annas pärla! Blauhut - P McCormick, U-EM

  Christian Carlsson 09.11.2020 19:57
  Se på Annas vackra pärla från den sjunde ronden i ungdoms-EM!

  Läs mer...

   
 • S Larsen - G Ang, spelat på Chessworld

  Christian Carlsson 09.11.2020 18:48
  Ja, det var ett spektakulärt parti i Najdorfvarianten i Sicilianskt med en mycket vacker räddning.

  Läs mer...

OBS! Säsongsstarten är framskjuten!

OBS! En uppdatering har gjorts av den här artikeln, 2020-12-12. Tanums Schacksällskaps klubbkvällar är fortsatt inställda.
 
En liten översikt:
 
Klubbspel och säsongsstart:
I normalfallet brukar höstsäsongen återstarta den sista torsdagen i augusti, men detta exceptionella (covid-19) år väljer vi att tills vidare skjuta på säsongsstarten på grund av den osäkra situationen med pandemin. Ett nytt preliminärt riktdatum för vårsäsongen är i skrivandets stund högst osäkert för vårstarten. Styrelsen följer naturligtvis kontinuerligt situationen och skulle det ske några förändringar innan dess kommer detta självfallet att kommuniceras här på hemsidan. För även om det här och var i samhället höjs röster för att vi har varit försiktiga så länge nu att det är dags att börja leva som vanligt igen. Anser styrelsen att vi ännu en tid får avvakta den fortsatta utvecklingen. ☹ Detta är naturligtvis synnerligen trist, men vad kan man göra åt eländet? Vi anser vidare att Tanums Schacksällskap på grund av årets pandemi inte har givit sina medlemmar någon större valuta för medlemsavgiften. Då klubbspelet upphörde redan den 12 mars och ungefär samtidigt övriga aktiviteter. Styrelsen överväger nu därför att försöka kompensera medlemmarna för ett förlorat verksamhets- och tävlingsår genom att rabattera nästa årsavgift. Under rådande omständigheter väljer vi alltså att tills vidare ställa in våra klubbkvällar, så får vi se när vi kan återuppta den ordinarie verksamheten igen. Klubblokalen är fortsatt tillgänglig för spel för dem som så önskar, men inget formellt spel kommer att bedrivas intill vidare. Det vill säga att medlemmarna får själva avtala tid för spel om de så önskar. För den senaste informationen gällande klubbverksamheten följ då med fördel hemsidan eller kontakta sekreteraren. Vi återkommer när vi vet mera.
 
Skolschack:
Tanumskolan är fortfarande stängd för oss, men Christer Andersson, George Ang och Bengt Samzelius planerar och skissar för någon typ av interaktion via nätet.
 
Allsvenskan:
Det blir inget allsvenskt seriespel under säsongen 2020/21. Det meddelar Sveriges Schackförbund via Tävlings- och Regelkommittén: ”Med anledning av den aktuella coronasituationen och de signaler som vi har fått från allsvenska klubbar bedömer vi inte att det är rimligt att försöka genomföra den allsvenska säsongen på vanligt sätt”, skriver kommittén i sitt beslut. För mer information se följande länk: Den Allsvenska säsongen 2020/21 ställs in.
 
VSF:s Distriktsserie:
Västergötlands Schackförbunds Distriktsserie är tillsvidare framflyttad till våren. Förutsatt att förutsättningarna finns för spel vid den tidpunkten.
 
Årsmöte:
Det framflyttade årsmötet för 2020 flyttas fram ytterligare en tid till ordinarie årsmöte 2021. Datumet är i skrivandets stund osäkert.
 
KM i blixt, samt Tanums SS 60 års jubileum:
KM i blixt (eventuellt också med spel i snabbschack för dem som önskar en längre spelform) planeras genomföras i samband med ett försenat firande av TSS 60 års jubileum. Datum för evenemanget är i skrivandets stund okänt.
 
Följ med fördel vår hemsida, VSF:s hemsida, samt SSF:s hemsida för den senaste händelseutvecklingen.
 
Tanumshede, den 12 december.
Tanums Schacksällskaps styrelse genom
Christian Carlsson, sekreterare.
 
När tillvaron känns tung och dyster får man ta fram och lyssna på musik som är större än livet självt, så som t.ex. ”Baba Yetu” Live, Cadogan Hall 2016 eller originalet ”Baba Yetu” - Civilization IV - Video Games Live. Låten hade premiär 2005 och var den första spelmusiken någonsin att vinna en Grammy. Musiken till ”Baba Yetu” är komponerad av Christopher Tin, texten är bönen Fader vår på swahili.
 
 
 

Lägg till kommentar