Taktisk träning

Live rating

2700chess.com for more details and full list

Senaste kommentarerna

 • Anna Blauhut 1:a i Bærum!

  Christian Carlsson 13.09.2020 19:24
  Vi gratulerar Anna till 1:a platsen! Hälsningar :-) Christian

  Läs mer...

   
 • G Mietzelfeldt - H Klevenow, Berlins Lag-DM

  Christian Carlsson 19.06.2020 14:10
  Här kommer en sommarhälsning från Ulla och Hellmut som önskar alla en skön midsommar! Därtill bifogar ...

  Läs mer...

   
 • En av de största, Max von Sydow

  Hellmut Klevenow 10.03.2020 09:00
  Det är en mycket interessant artikeln om Max von Sydow! Jag talade redan med flera svenskar om den ...

  Läs mer...

   
 • Anna Blauhut 3:a i NM!

  George Ang 01.03.2020 20:31
  En jättestor hyllning till vår kämpe duktiga Anna för hennes tredje plats i 2020 NM......Ett stort ...

  Läs mer...

   
 • Anna Blauhut 3:a i NM!

  Christian Carlsson 01.03.2020 20:01
  Stort grattis till Anna för den fina tredjeplatsen i NM! :) Hälsningar Christian

  Läs mer...

OBS! Säsongsstarten skjuts åter fram!

OBS! En uppdatering har gjorts av den här artikeln, 2020-09-17. Tanums Schacksällskaps klubbkvällar är fortsatt inställda.
 
En liten översikt:
 
Klubbspel och säsongsstart:
I normalfallet brukar höstsäsongen återstarta den sista torsdagen i augusti, men detta exceptionella (covid-19) år väljer vi att tills vidare skjuta på säsongsstarten på grund av den osäkra situationen med pandemin. Ett nytt preliminärt riktdatum är torsdagen den 7 januari för vårstarten. Styrelsen följer naturligtvis kontinuerligt situationen och skulle det ske några förändringar innan dess kommer detta självfallet att kommuniceras här på hemsidan. För även om det här och var i samhället höjs röster för att vi har varit försiktiga så länge nu att det är dags att börja leva som vanligt igen. Anser styrelsen att vi ännu en tid får avvakta den fortsatta utvecklingen. ☹ Detta är naturligtvis synnerligen trist, men vad kan man göra åt eländet? Vi anser vidare att Tanums Schacksällskap på grund av årets pandemi inte har givit sina medlemmar någon större valuta för medlemsavgiften. Då klubbspelet upphörde redan den 12 mars och ungefär samtidigt övriga aktiviteter. Styrelsen överväger nu därför att försöka kompensera medlemmarna för ett förlorat verksamhets- och tävlingsår genom att rabattera nästa årsavgift. Under rådande omständigheter väljer vi alltså att tills vidare ställa in våra klubbkvällar, så får vi se när vi kan återuppta den ordinarie verksamheten igen. Klubblokalen är fortsatt tillgänglig för spel för dem som så önskar, men inget formellt spel kommer att bedrivas intill vidare. Det vill säga att medlemmarna får själva avtala tid för spel om de så önskar. För den senaste informationen gällande klubbverksamheten följ då med fördel hemsidan eller kontakta sekreteraren. Vi återkommer när vi vet mera.
 
Skolschack, samt ”Schack på biblioteket”:
Tanumskolan är fortfarande stängd för oss, men Christer Andersson, George Ang och Bengt Samzelius planerar och skissar för någon typ av interaktion via nätet. Därtill har vi även gjort ett uppehåll i projektet ”Schack på biblioteket”.
 
Allsvenskan:
Det Allsvenska seriespelet är likaledes det inställt och skjutet på framtiden, eventuellt kommer serien att spelas till våren. Vårens ursprungliga Allsvenska seriedatumen ligger preliminärt kvar i kalendern: 17 januari, 31 januari, 21 februari, 28 februari, 21 mars. Förutsatt det blir aktuellt med spel kommer dessa datum att kompletteras med fler.
 
VSF:s Distriktsserie:
Västergötlands Schackförbunds Distriktsserie är också den tillsvidare framflyttad till våren. Förutsatt att förutsättningarna finns för spel vid den tidpunkten.
 
Årsmöte:
Det framflyttade årsmötet för 2020 flyttas fram ytterligare en tid till ordinarie årsmöte 2021. Datumet är i skrivandets stund osäkert.
 
KM i blixt, samt Tanums SS 60 års jubileum:
KM i blixt (eventuellt också med spel i snabbschack för dem som önskar en längre spelform) planeras genomföras i samband med ett försenat firande av TSS 60 års jubileum. Datum för evenemanget är i skrivandets stund okänt.
 
VSF:s Kongress. 26 september:
Till sist en sak som däremot ser ut att bli av är Västergötlands Schackförbunds kongress i Tanumshede. Lördagen den 26 september, klockan 11:00 i Tanums församlingshems stora och förträffliga samlingslokaler. Senast föreningen stod som värd för VSF:s kongress var för 28 år sedan i Grebbestad, 1992. Årets kongress sammanfaller med att TSS firar 60 års jubileum under 2020. Kongressdatumen har på grund av den rådande situationen flyttats fram från först den 28 mars till den 23 maj och därefter fram till den 26 september. Se förhållningsregler och kongresshandlingar.
 
Följ med fördel vår hemsida, VSF:s hemsida, samt SSF:s hemsida för den senaste händelseutvecklingen.
 
Tanumshede, den 17 september.
Tanums Schacksällskaps styrelse genom
Christian Carlsson, sekreterare.
 
När tillvaron känns tung och dyster får man ta fram och lyssna på musik som är större än livet självt, så som t.ex. ”Baba Yetu” Live, Cadogan Hall 2016 eller originalet ”Baba Yetu” - Civilization IV - Video Games Live. Låten hade premiär 2005 och var den första spelmusiken någonsin att vinna en Grammy. Musiken till ”Baba Yetu” är komponerad av Christopher Tin, texten är bönen Fader vår på swahili.