Taktisk träning

Live rating

2700chess.com for more details and full list

Senaste kommentarerna

 • Anna Blauhut 1:a i Bærum!

  Christian Carlsson 13.09.2020 19:24
  Vi gratulerar Anna till 1:a platsen! Hälsningar :-) Christian

  Läs mer...

   
 • G Mietzelfeldt - H Klevenow, Berlins Lag-DM

  Christian Carlsson 19.06.2020 14:10
  Här kommer en sommarhälsning från Ulla och Hellmut som önskar alla en skön midsommar! Därtill bifogar ...

  Läs mer...

   
 • En av de största, Max von Sydow

  Hellmut Klevenow 10.03.2020 09:00
  Det är en mycket interessant artikeln om Max von Sydow! Jag talade redan med flera svenskar om den ...

  Läs mer...

   
 • Anna Blauhut 3:a i NM!

  George Ang 01.03.2020 20:31
  En jättestor hyllning till vår kämpe duktiga Anna för hennes tredje plats i 2020 NM......Ett stort ...

  Läs mer...

   
 • Anna Blauhut 3:a i NM!

  Christian Carlsson 01.03.2020 20:01
  Stort grattis till Anna för den fina tredjeplatsen i NM! :) Hälsningar Christian

  Läs mer...

TSS döms som 3:a i den Allsvenska serien

Den sista ronden i det Allsvenska seriespelet har utgått för lagen i division I-III. Östra Skaraborgsalliansen II döms som etta och flyttas upp till division II, övriga lag behåller sina nuvarande placeringar, inget lag kommer att degraderas från vår serie.
 
Sveriges Schackförbund har för avsikt att försöka genomföra återstoden av den Allsvenska serien (Elitserien och Superettan) under den sista helgen av augusti, förutsatt naturligtvis att förutsättningar finns för det vid den tidpunkten. Här kan man kanske tycka att de övriga serierna också skulle kunna erhålla en möjlighet att försöka att slutföra sina serier den sista helgen i augusti, men förbundet vill med största sannolikhet ha så god tid som möjligt på sig att kunna planera de övriga serierna, under våren och sommaren. Ja, det är ju i allra högsta grad både beklagligt och tråkigt att vi inte ges en ärlig möjlighet att bli tvåa i serien, men under rådande omständigheter så är det ju i sammanhanget trots allt bara schack vi pratar om.
 
Tanums SS i den Allsvenska bortamatchen mot Hisings-Alliansen Götaverken/Lundby II. Foto: Holger Blauhut.
 
Sluttabellen för den Allsvenska seriens division III, grupp 7, säsongen 2019/20:

Pl.

Klubb

..S.

.V.

.O.

.F.

.PP.

.MP..

1

Östra Skaraborgsalliansen II

5

4

0

1

26,0

8

2

Bohusalliansen STO

5

3

0

2

18,5

6

3

Tanums SS

5

2

0

3

18,5

4

4

Hisings-Alliansen Götaverken/Lundby II

5

1

0

4

17,0

2

 
En skrivelse från Sveriges Schackförbund: Allsvenskans division I-III avslutas utan ytterligare spel.
Sveriges Schackförbunds Tävlings- och regelkommitté har beslutat att den pågående säsongen i division I-III inte kommer att spelas färdigt. Nuvarande ställning blir slutställningen, och upp- och nedflyttning kommer att ske enligt följande:
- I division II-III flyttas seriesegrarna upp. Även lag som har både samma matchpoäng och partipoäng som seriesegrarna flyttas upp, liksom lag som har spelat färre matcher än seriesegrarna och har ett högre poängsnitt.
- I division I-III flyttas endast de lag ner som, om serien hade färdigspelats, inte hade haft teoretiska chanser att klara sig kvar.
Detta innebär att det kan komma att bli fler än 8 lag i några serier och att dessa serier i så fall kommer att spela nio ronder under nästa säsong. Vakansuppflyttning görs enligt vanliga principer men kan anpassas vid behov, exempelvis när lag i samma grupp inte har spelat lika många matcher.
När det gäller Elitserien och Superettan, där förutsättningarna är annorlunda och samtliga lag endast spelat 6 av totalt 9 ronder, är ambitionen att genomföra sammandraget i Växjö, tidigast sista helgen i augusti. Kvalspel till Superettan kommer i så fall att spelas samma helg som sammandraget, med de fyra seriesegrarna i division I. TK återkommer förhoppningsvis i slutet av april med besked och även med datum för sammandraget.
Samtidigt förlängs tiden för att meddela om man inte tänker vara med i Allsvenskan kommande säsong, om man söker vakansplats i en högre division än den man tillhör samt om man har några särskilda lottningsönskemål. Senast 30 april vill vi ha denna information, och vi räknar med att presentera en preliminär serieindelning för div I-III i mitten av maj.
 
2020-04-01
Niklas Sidmar, SSF
 
 
För mer information:

Lägg till kommentar