In Memoriam Alf Hedlund, 21 oktober 1933 - 10 januari 2023

   
   
  In Memoriam
   
  Tanums Schacksällskap har med sorg mottagit beskedet att vår vän och schackbroder, Alf Hedlund från Brastad, Lysekils kommun, har gått ur tiden.
   
  Alf Hedlund, 21 oktober 1933 - 10 januari 2023.
   
  Alf Hedlund var i många decennier en av sällskapets mest framstående spelare. Han var en sann schackvän och älskade spelet i alla dess former. Han missade nästan aldrig en klubbkväll, en seriematch eller någon av Västergötlands Schackförbunds distriktstävlingar.
   
  Han var en sann klippa, en riktig eldsjäl, med många ideella timmar i klubbens verksamhet. Alf var under många år sällskapets revisor och ordförande i valberedningen.
  Under sina mer än femtio år i Tanums Schacksällskap åtog sig Alf också åtskilliga andra uppdrag bland annat som styrelseledamot, lagledare, ratingförare och domare. Han representerade också återkommande Tanum vid Västergötlands Schackförbunds årliga kongresser.
   
  Jag har ett personligt minne av Alf, när han i en seriefinal i lokalserien mötte Uddevallas islänning, den erkänt ”svårfjällade” Gudmunder Björgvinsson. De övriga matcherna var färdigspelade och allt stod och vägde. Partiet var stenhårt, Alf stod en liten aning bättre positionellt efter nästan sex timmars spel. Båda spelarna led av svår tidsnöd men efter några mycket vackra manövrer kunde Alf till slut kämpa ner sin motståndare med en snygg mattkombination. Seriesegern var i och med det bärgad!
   
  År 2016 utsågs Alf till hedersmedlem i Tanums Schacksällskap, den klubb han ägnat så mycket tid och intresse. Vi är många som kommer ihåg Alfs föredömliga entusiasm och positiva inställning. Vi saknar honom!
   
  Våra tankar går till familj och vänner.
   
   
  Christian Carlsson,
  sekreterare och lagledare i Tanums Schacksällskap.
   
  Musik som berör och sätter fingret på vår sinnesstämning:
   
   

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes