Annas finurliga spel!

    Skriftställaren fick per omgående en tanke om att göra en liten studie på Annas finurliga spel i matchen mot Elma Selvik! Vilket aktualiserades ännu mer med Peter Fredrikssons kommentar gällande artikeln om att Anna blev 3:a i de Nordiska mästerskapen!
     
    Vit: Elma Selvik (1623), SK 1911, Norge – Svart: Anna Blauhut (1408), Tanums SS, som är vid draget.
     
    Elma spelade något snabbt och oförsiktigt Df1 i tidsnöden och erbjöd Anna samtidigt remi i en tillsynes jämn ställning, vilket Anna dock fullt förståeligt tackade nej till. Kan läsekretsen finna den vackra fortsättningen utan att tillgripa genomspelningen nedan?!
     
     
     
    Kultur bortom schackets environger: Pugh har tystnat…
    Små lätta moln av och med en nasalt sjungande Pugh Rogefeldt (1947-2023) är en verklig klassiker. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
     
    Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt, föddes den 2 mars 1947 i Västerås och avled den 1 maj 2023 i Slite, Gotland. Han var verksam som sångare, gitarrist och låtskrivare. Pugh debuterade med det Grammis-vinnande albumet ”Ja, dä ä dä” från år 1969 (med bland annat nämnda ”Små lätta moln”), albumet anses vara banbrytande, då det var ett av de första rockalbumen på svenska.

    Kommentarer   

    #1 george ang 2023-05-04 11:05
    Ja, drag 34. Df1 - Tg2x+ var förväntad och jag trodde att det var uppgivet för vit men partiet fortsatte ända till 52 drag.....det var segt:), men mycket bra jobbat av Anna, grattis:)

    Lägg till kommentar

    Free Joomla! templates by AgeThemes