En kontrafaktisk historia.

  Torsdagen den 17 augusti träffades vi som brukligt på Satellitstationen den här sommaren för lite välbehövlig sparring inför kommande turneringar.
   
  Felix Satvaldiev, Tanums SS – Audun Torgan, Tanums SS, 1-0. Felix spelade lugnt och metodiskt när Auduns hästkrake ”durkade” (”durchgehen”) och bröt sig igenom, enär den skenade iväg i vild galopp och ”betade” av a1-rutan. Foto: Christian Carlsson.
   
  Bengt Samzelius, Tanums SS – Hellmut Klevenow, Tanums SS, 0-1. Bengt höll till en början spelet väl uppe, men plötsligt blev hans konung allt för exponerad för sitt eget bästa… Foto: Christian Carlsson.
   
  Ulla Klevenow, Tanums SS – Gösta Karlsson, Tanums SS, 1-0. Det här partiet skulle visa sig bli en riktig gastkramande holmgång! Gösta lade beslag på Ullas båda torn och lede stort materiellt, men Ullas samtliga lätta pjäser och dam gick på en väldig offensiv och lyckades med att fläta ett sinnesrikt mattnät, ”vajert” spelat! Foto: Christian Carlsson.
   
  Ett kontrafaktiskt parti – Vilken vacker pärla det kunde ha blivit…
  Gösta leder här partiet stort mot Felix efter en grov bortsättning, men ställningen ruvar på en intressant möjlighet strax innan skriftställaren emellertid hann lägga an med sin kamera. Då det spontant och instinktivt kändes som att här finns det möjligen något och mycket riktigt, här finns det en tänkvärd och instruktiv fortsättning, men som dock aldrig skedde. Det vill säga att vi här nu skall ägna oss åt en så kallad kontrafaktisk historieskrivning. Foto: Christian Carlsson.
   
  Svart är vid draget. Fundera gärna ett slag innan ni spelar igenom fortsättningen.
   
   
  Vit kan emellertid rädda sig ur den prekära situationen genom att välja att ge upp damen, men det är långt från säkert att man har den sinnesnärvaron att göra den kalkylen och i synnerhet inte med så lite tid kvar på klockan, så som var fallet här...

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes