Bengt & Christian prisas av kommunen

   
   
   
   
  Ledarpris 2018
   
   
  För stort, helhjärtat engagemang på och utanför brädet och för en stark utveckling av klubbens ungdomsverksamhet tilldelas Bengt Samzelius (Kämpersvik) och Christian Carlsson (Tanumshede) från Tanums Schacksällskap 2018 års ledarpris i Tanums kommun.
   
  Tanums Schacksällskap har de senaste åren utmärkt sig i distriktet, från att inte ha ett ungdomslag alls till att skörda framgångar i distriktsmästerskapen. Bakom detta finns historien om hur Bengt Samzelius och Christian Carlsson engagerade sig i en grupp unga schackspelare som kom till Sverige 2015, och hur de stöttade dem på brädet såväl som på den långa vägen in i det svenska samhället. Genom ”Schack och Snack”, som de själva kallar det, ser vi ett engagemang och ett ledarskap som sträcker sig utöver det vanliga.
   
   
  2018-12-07
  Petter Öhnell
  Kultur- och fritidschef i Tanums kommun.
   
   
  2005: Matts Andersson, Tanumshede (1931-2016).
   
   
   
  Nöjda representanter från Tanums Schacksällskap vid DM i Skara, Christian, Ahmed, Mohammed, Ali, Bana, George, samt bakom kameran Bengt.
   
   
  Bana, Ali, vår muntre ungdomsledare och chaufför Bengt, Ahmed, Mohammed, samt bakom kameran Christian, vid Göteborgs Schackförbunds tävling, Västkustpassanten i Stenungsund.
   
   
  Ahmed Badawi blev 1:a i Lilla Västgöta Open i Skara.
   
   
  Bana Badawi, foto: Lars OA Hedlund, Sveriges Schackförbund. Tanums Schacksällskap ställde upp i sitt första Skol-SM på 21 år, sedan SM i Örebro 1996, när så klubben deltog i Skol-SM i Katrineholm.
   
   
  Ahmed Badawi, vid Skol-SM i Katrineholm.
   
   
  Skol-SM i Katrineholm, Ali, Bana, Ahmed, Bengt, Mohammed med Christian bakom kameran.
   
   
  Matts Andersson, Tanumshede (1931-2016).
   
  2005: Matts Andersson (Tanumshede) erhåller priset för sitt stora engagemang i Tanums Schacksällskap. Matts var med och grundade föreningen 1960 och var sedan dess kassör under 35 år och är fortfarande ungdomsledare i föreningen. Med sin positiva inställning och sina goda ledaregenskaper har han betytt oerhört mycket för ungdomsverksamheten i föreningen. Han har varit med och ordnat turneringar och under åren kört ungdomar på många tävlingar i hela Sverige. När Tanum stod värd för Skol- SM i schack i början av 1980-talet var han en av nyckelpersonerna. Matts har också haft uppdrag inom Västergötlands Schackförbund som föreningen tillhör.

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes