TSS 3:a i den Allsvenska serien – STNB

   
  I Strömstads Tidningens (STNB – Strömstads Tidning Norra Bohuslän) publikation den 18 april, i sportsektionen har tidningen en kortare artikel som avhandlar det Allsvenska seriespelet för Tanums Schacksällskap. Reporter är Thomas Bennelind och för att kunna ta del av den digitala versionen av artikeln så måste man vara prenumerant, annars kan man läsa artikeln i lördagens pappersversion av nämnda publikation.
   
  Stöd vår lokala ”schacktidning”, köp den!
  Tidningen utkommer tre dagar i veckan (tisdagar, torsdagar, samt lördagar) och är en lokaltidning för norra Bohuslän. Den är Bohusläns äldsta tidning och grundades 1866 av boktryckaren Karl Fredrik Blomberg. Första numret utkom den 17 oktober och förste redaktören var L. A. Larsson. Han övertog tidningen år 1876 och ledde den fram till sin död. Strömstads Tidning slogs 1934 samman med tidningen Norra Bohuslän som hade grundats år 1894 av Carl Hall. Tidningen köptes 1969 av Bohusläningens AB.
   
  Den sista ronden i allsvenska division III kommer, efter beslut av Sveriges Schackförbund, inte att spelas. Därmed står det klart att Tanums Schacksällskap säkrat nytt kontrakt.
   
  Av Thomas Bennelind
   
  SCHACK
   
  På grund av coronapandemin väljer förbundet att resterande matcher ställs in. För TSS blir det fortsatt seriespel i den allsvenska divisionen som klubben gick upp i för två år sedan.
  Tanum tog totalt fyra poäng efter resultatraden två segrar och tre förluster. I den sista ronden skulle man ha mött Bohusalliansen STO på bortaplan. Segrare blev Östra Skaraborgsalliansen II. Utöver tredjeplatsen i allsvenska serien lyckades TSS komma tvåa i Västergötlands Schackförbunds Distriktsserie.
   
  Lagledaren Christian Carlsson om året:
  ”Det har varit en säsong som efterlämnar blandade känslor med både framgångar, samt med en hel del stolpe ut, men förhoppningsvis kan vi ta ytterligare kliv framåt kommande säsong”, skriver han i ett mejl till Strömstads Tidning.

  Lägg till kommentar

  © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
  Free Joomla! templates by AgeThemes