Ett sista farväl – Alf Hedlund

  Brastads kyrka. Foto: W Carter, Wikipedia.
   
  En regntung fredag, den 17 februari, tog Tanums Schacksällskaps Ulf Andersson, Mats Karlsson, Bengt Samzelius och Christian Carlsson turen till Brastads kyrka. För ett sista farväl av vår vän och tillika schackbroder å hedersmedlem: Alf Hedlund. Till trots de tråkiga omständigheterna var det en fin och ljus ceremoni med plats för både tårar och sedermera också skratt vid den efterföljande sittningen i Brastads församlingshem. Då det drogs en och annan anekdot från glada dagar i goda vänners lag.
   
  Kyrkoherde Hans Wolfbrandt fäste bland mycket annat stor vikt vid Alfs stora intresse och lidelse för schacket i sin begravningsgudstjänst.
   
  Vi från TSS hade två vita rosor var och en, som vi hade bundit fast var sin vit schackpjäs med svart band kring, vilket rönte uppmärksamhet och uppskattning eller som Per sa: ”Det hade pappa gillat!”
   
  Alf Hedlund möter skriftställaren i snabbschacks-DM i Tanumshede, 26 januari 2019, ½-½. Foto: Rolf Livendahl.
   
   
  Tidigare artiklar

  Kommentarer   

  #1 Peter Fredriksson 2023-02-23 12:46
  Mötte säkert Alf för "100 år sedan" i något Bohusmästerskap men har inga direkt minnen eller anekdoter från det. Däremot kommer jag ihåg att jag alltid hade en bra känsla när jag såg, pratade eller spelade mot honom.

  Lägg till kommentar

  Free Joomla! templates by AgeThemes