Stipendium från Thordénstiftelsen till TSS

     
     
    Thordénstiftelsen har beslutat att bevilja ett stipendium/bidrag på 10 000 SEK till Tanums Schacksällskap för klubbens integrationsprojekt ”Schack & Snack”.
     
    Vi i Tanums Schacksällskap vill här tacka Thordénstiftelsen, pengar som dessa är direkt oumbärliga för att vi skall kunna bedriva vårt projekt. Tack!
     
    Det är vår förhoppning att dessa ekonomiska medel kan främja våra unga talangers begåvning. Samtidigt som vi vill lyfta fram föreningens ideella och idoga arbete med att hjälpa våra duktiga och lovande juniorer att komma ut och tävla, men samtidigt också rusta dem genom samtal om grundläggande värderingar. Både på och utanför schackbrädet, samt i mötet med det svenska samhället. Vi brukar sammanfatta föreningens arbete och mål genom att ”koka” ner allt till termen ”Schack och Snack”. Vårt engagemang möjliggör en snabbare integrering och detta sker med schack som verktyg. Ungdomarna fostras i den egna klubbverksamheten, men också genom att bl.a. delta i Västergötlands Schackförbunds tävlingar så som t.ex. Distriktsserien, DM m.m.
     
    Undertecknad vill här samtidigt tacka min vän, Erik Weststrand som gjorde mig uppmärksam på Thordénstiftelsens viktiga arbete i Bohuslän.
     
    Tanumshede i maj 2018.
     
    Med varm hälsning
    Christian Carlsson, sekreterare i Tanums Schacksällskap.
     
     
    Ahmed Badawi, vid Skol-SM i Katrineholm, 6-8 oktober 2017.
     
     
    Skol-SM, 2017, Ali, Bana, Ahmed, Bengt, Mohammed med Christian bakom kameran.
     
     
    Här följer lite information om stiftelsen:
    Thordénstiftelsen grundades 1958 som en del i den finansiella rekonstruktionen av Uddevallavarvet. År 1963 köpte staten Thordénstiftelsens aktier i Uddevallavarvet för det nominella värdet 8 miljoner kr. Stiftelsen fick därmed sitt grundkapital för att kunna verka till ”det allmännas fromma” i Bohuslän. Regeringen utser ordförande i styrelsen och ersättare för denne. Länsstyrelsen utser övriga ledamöter och ersättare. Stiftelsen lämnar bidrag till främst idrott, kultur och föreningsliv i Bohuslän och delar också ut stipendier. Huvuddelen av direktavkastningen delas ut vid två beslutsmöten varje år.
     
    Vid sitt vårmöte den 13 april beslutade Thordénstiftelsen om bidrag med 4,3 miljoner SEK till idrott, kultur och föreningsliv i Bohuslän. Totalt fanns närmare 100 ansökningar på drygt 14 miljoner SEK. Ett 50-tal föreningar och andra får dela på pengarna.
     
    Uddevallasonen Lars Bäckström är förövrigt Thordénstiftelsens ordförande.

    Kommentarer   

    #2 Christian Carlsson 2018-05-13 13:46
    Tack George för dina värmande ord!

    Hälsningar
    Christian
    #1 George Ang 2018-05-09 19:43
    En hyllning till Christian som med sina skrivelser förvärvar bidrag och stipendier, toppen bra gjort, nu är det från Thorden stiftelsen....

    Lägg till kommentar

    © Tanums SS • Fröstorp 3 • 457 93 Tanumshede • +46 (0) 70-438 72 90
    Free Joomla! templates by AgeThemes