Taktisk träning

Live rating

2700chess.com for more details and full list

Sverige

Senaste kommentarerna

 • En schackuppgift med två problem!

  Sammy 22.03.2019 06:52
  I will always found my best ideas come for me when I am not working or trying perform. Plenty of guys ...

  Läs mer...

   
 • En schackuppgift med två problem!

  Ola 22.03.2019 00:02
  It will, however make sure you begin to sell your items for the maximum price by attracting more ...

  Läs mer...

   
 • Hellmut Klevenow har tävlat i Berlin

  George Ang 11.03.2019 21:53
  Gratuliere, Helmut, alles Gute:), ir warten auf Ihr…...Alles Gute, herzliche Gru^sse, George

  Läs mer...

   
 • Hellmut Klevenow har tävlat i Berlin

  Christian Carlsson 11.03.2019 18:12
  Hej Ulla & Hellmut! Tack! Det var en fin och stark prestation i turneringen i Berlin! Ja, då ses ...

  Läs mer...

   
 • Hellmut Klevenow har tävlat i Berlin

  Klevenow 11.03.2019 09:15
  Hej schackvänner i TSS, just nu har jag också sett att ni har haft segern mot Kålltorp igår! Hjärtlig ...

  Läs mer...

Rolf Livendahl har ordet

Du kan göra skillnad:
Våra norska kollegor i Fredriksstad Schakselskaps (FSS) ordförande, Rolf Livendahl, har skrivit en både bra och tankeväckande text, som här återges i sin helhet:
 
”I FSS har vi enorme ressurser hvis man ser på yrkeserfaring, antall pensjonister etc, som og kunne bidra med andre ting hvis man har tid og anledning.
Jeg har nå hatt gleden av å møte opp på Rolvsøy Sykehjem 1 gang i uka. Vi fikk spørsmål i våres om det var noen som hadde lyst eller anledning til å ta en tur av og til da de hadde en pasient som var og er meget glad i sjakk.
Jeg har nå besøkt denne karen ca 1 gang i uka de siste månedene. Vi spiller 3 parti hver gang og resten av tiden blir det hyggelig prat. Mannen som jeg besøker er eks. fisker/sjømann og som har bodd lenge i utlandet.
Det blir mye sjømannsprat og prat om de forskjellige opplevelser som vi har hatt rundt omkring i den store verden. Han er helt klar og oppdatert på dagens verdenssituasjon. Idag var tema Jon Michelet sine bøker om Skogsmatrosen (kan anbefales på det sterkeste – 6 bind) og krigs seilernes dårlige behandling fra Norske myndigheter. Vi avslutter som regel med en trilletur ut slik at han får røyka litt.
Å se den gleden over å få besøk gir mye tilbake i eget sinn. Jeg har nå kommet i prat med flere beboere der og felles for mange er mangel på kontakt og tiltak. Ikke så mye som skal til.
Idag ble jeg jaget av 2 livlige damer som hadde tenkt å kjøre meg ned med hver sin rullator, de klarte det ikke men vi alle 3 fikk en god latter.
En av de andre er meget opptatt av Donald og Astrid Lindgrens sine eventyr. Da han vet at jeg er fra Skåne så er standard spørsmål hver uke. Da kjenner du Edvard Persson.
Mange går inn via Frivillighetssentralen for å melde seg på som kontakt/medmenneske person. Det trenges ikke da man kan finne ut av dette selv. Bare å kontakte et eller annet sykehjem å spørre om noen trenger litt ekstra kontakt/besøk.
For den som har tid og lyst kan det anbefales på det sterkeste.”
 
Rolf Livendahl, ordförande i Fredriksstad Schakselskap.
 
 

Kommentarer   

#2 Christian Carlsson 2018-10-07 21:49
Tack Rolf för dina kloka betraktelser. Ja, mötena vid schackbrädet är en trevlig umgängesform för alla åldrar. Det viktiga är att man finner glädje i sin hobby, samt kan skänka nöje åt sina medmänniskor.

På återseende.
Hälsningar
Christian
#1 Rolf Uno Livendahl 2018-10-07 10:56
Det var da hyggelig,av og til så betyr ikke sjakk resultatene alt.Kan vi skape litt glede rundt omkring så er det bare bra.Vi er den neste generasjon som skal på eldrehjem så vi vil sikkert og sette pris på at noen tar kontakt med oss da.Vi ses 1 November og DM Januar.

Lägg till kommentar